Revista digitala "Fotografia pasiunea mea" nr. 2

joi, 5 noiembrie 2009

Copiii cu potential inalt se pierd

Mi-am pus de multe ori intrebarea cum putem sa ne descoperim, cultivam si sa ne pastram copiii valorosi in tara. Este revoltator ca marile noastre talente raman nedescoperite, se pierd sau ne parasesc ... Si cu siguranta avem nevoie de ele sa ne ridicam. Am aflat de existenta unor proiecte care isi propun sa incerce sa rezolve aceste probleme si as vrea sa ajut cumva ... Unul dintre proiecte, proiectul EDUX in licee este perfect pe telecomunicatii: este vorba de promovarea in licee a conexiunii moblie, deci pe langa promovare este si o vanzare direct in mediul consumatorilor de internet si telefonie mobila. Si-ar dori sa aiba sansa sa isi promoveze proiectul si sa incerce sa obtina ajutor de la companii de telecomunicatii. Ii putem ajuta cu o "intrare" la o companie care ii poate sprijini? Detalii gasiti mai jos.

"Noi promovam omul creator, capabil sa-si dezvolte potentialele"
http://www.supradot ati.ro

Fii conectat cu tot ce facem noi, zi de zi:
http://twitter. com/IRSCA

Copiii cu potential inalt se pierd. Sustine Primul Centru Gifted Education in Romania. Daruieste cate putin din flacara generozitatii tale. Dovedeste ca esti ROMAN!
http://www.gifteded u.org

Daca iti doresti o altfel de scoala pentru copiii tai, sustine primul Centru non-profit pentru Descoperirea si Dezvoltarea Talentelor si Inteligentei din Romania

Suna din reteaua Romtelecom la unul din aceste numere pentru a dona 2, 3 sau 5 Euro. Doresti sa donezi mai mult? Reapeleaza unul din numere.
0900 900 402 - 2 eur/apel
0900 900 403 - 3 eur/apel
0900 900 405 - 5 eur/apel

Asociatia IRSCA Gifted Education din Bucuresti organizeaza urmatoaroarele proiecte pentru care va rugam sa ne sprijiniti:

1. Proiectul Edux in licee- proiect sustinut de catre MTS (Ministerul Tineretului si Sportului), ce isi propune trainuirea tinerilor 14- 20 ani pentru a folosi in mod constructiv online-ul ( www.edux.ro dupa modelul wikipedia este o e-bibilioteca ce are drept scop facilitarea accesului romanilor la inteligenta prin propria contributie. Acest site cuprinde informatii si in curand cursuri pentru difeirte arii de interes. Tinerii si oameni interesati de cunoastere fara niciun cost vor accesa aceasta e-biblioteca printr-un simplu click). In perioada 1 nov- 07 dec 2009 se desfasoara proiectul de vizibilitate si promovare in licee. Intre 20- 27 nov se pregatesc 30 de tineri la Sinaia pentru a fi promoteri in liceele lor.

2. Festivalul Stelutelor- 16 dec 2009 este un proiect social ce isi propune sensibilizarea populatiei cu privire la copiii institutionalizati. 800 de participanti sunt asteptati la acest Festival ce se desfasoara in Sala de festivitati Consiliul Judetean Mures.

3. FNP- Forumul National al Parintilor: are drept scop sa reuneasca la Brasov in februarie 2010 un numar de 600 de participanti din toata tara: parinti si lucratori de minti tinere care sunt responsabili cu educatia copilului/ tanarului. In perioada 6- 7 februarie 2010 specialisti din domeniul educatiei vor oferi participantilor linii de actiune astfel incat toti participantii sa fie capabili sa disemineze informatia in comunitatile din care fac parte: ateliere de lucru, conferinte, dezbateri, jocuri. Este primul proiect de o asa amploare.

4. Scolile de excelenta (22000 RON): durata 1 saptamana, de 2 ori pe an. Se adreseaza lucratorilor de minti tinere: parinti, profesori, formatori. Specialisti si colaboratori IRSCA pregatesc un program astfel incat 80 de participanti/ eveniment sa beneficieze de: educatia non-formala si informala, sa aiba instrumente de lucru in formarea copiilor, in dezvoltarea potentialului inalt, sa participe la dezvoltarea retelei CRED (formata din profesori), sa dezvolte platforma www.edux.ro

Niciun comentariu: